X
تبلیغات
morghdar javan - اصول مدیریت پرورش طیور
طرح پرورش غاز(یک از پر سود ترین مشاغل خانگی) جمعه پانزدهم اردیبهشت 1391 18:32

طرح پرورش غاز(یک از پر سود ترین مشاغل خانگی)

 

در یک آزمایش خانگی تعداد 10 قطعه غاز نژاد اسکانیا را در تاریخ 24/10/90 خریداری نمودم.

به مدت 20 روز در شرایط دمایی مانند مرغ گوشتی نگه داشته و از دان پیش دان با انرژی 2900 و پروتئین 22 درصد استفاده نموده ام.

(کم کم با شروع فصل بهار و دمای بالای 20 درجه به صورت آزاد در حیاط نگه داری و شب ها به لانه انتقال داده می شدند.)و بعد از آن با یک جیره مش که خود بالانس نمود ه ام با ترکیب مواد ارزان و ذرت .گندم. سبوس گندم و....(فرمول آن بماند...)  با آنالیز 17-18 درصد پروتئین و 2800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی به مدت 90 روز تغذیه نمود ه ام که نتیجه آن به شرح ذیل می باشد.

کل دان مصرفی گله:

دان پلت      10 کیلوگرم

دان مش اختصاصی غاز       140 کیلوگرم

وزن میانگین   4.150 کیلوگرم

 

هزینه ها

قیمت جوجه (7000 تومان)     70000=7000 * 10

 

قیمت پلت( 1100 تومان)       11000= 1100 * 10

 

قیمت دان مش(400 تومان)   56000= 400 * 140

 

کل هزینه ها                      137000  تومان

 

نکته: من در این دوره پرورش هیچ هزینه اضافی برای گرمایش یا درمان انجام نداد ه ام.

 

(هر غاز 4 کیلویی با حدود قیمت 23تا 25هزار تومان در باز روز به فروش رسید.)

 

درآمد                             250000  تومان

 

سود خالص                     113000  تومان

 

نکته: غاز دارای ظریب تبدیل خوبی نبوده و برای تولید هر کیلو وزن زنده نیاز به 4 کیلوگرم خوراک است اما به علت ارزان بودن خوراکی که خودم بالانس کردم و در نهایت بسیار سود ده بود.

نکته 2 :من در این آزمایش فقط از خوراک آماده استفاده نموده ام در صورتی غاز توانایی بسیار بالا در مصرف علوفه سبز و هضم فیبر ها دارد و به راحتی می تواند از شبدریونجه  حتی کاه گندم خرد شده استفاده نماید که این امر هزینه های خوراک را بسیار کاهش می دهد.

 

جمعه  15/2/91

شماره تماس

    مهندس واحدی    


09117767760



 

 

 


برچسب‌ها: طرح پرورش غاز, پر سود ترین مشاغل خانگی
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بهبود عملکرد مرغداری ها با نظارت غیر مستقیم کارشناس

صنعت مرغداری در کشور ما با وجود پیشرفت های ابزاری . در بخش مدیریت همگام با کشورهای صنعتی پیش

نرفته و فارم های گوشتی با وجود بهره گیری از بهترین ابزار و وسایل پرورش عملکرد همتراز با کشور های دیگر

نداشته و سود و بهره وری مناسبی ندارد.

یکی از مهمترین دلایل کاهش درآمد مرغداران.پرورش تجربی و عدم اطمینان به علم روز و بهره گیری از این امر

است.

امروزه با توجه به افزایش قیمت اقلام خوراکی و ورود افزودنی های بسیار کاربردی مانند آنزیم های

تجاری.محرک های رشد و .... تهیه یک جیره کاملا بالانس و بهینه کار آسانی نیست لذا استفاده از یک

کارشناس مشاور می تواند بسیار مفید باشد.

اینجانب علی واحدی کارشناس تغذیه و پرورش طیور با تجربه ای که طی این سالها به عنوان جیره نویس

شرکت تولید خوراک طیور و مهندس ناظر مرغداری ها حاصل نموده ام بسیار خوشحال می شوم با خدمت

رسانی به شما مرغدار محترم در بهره وری هرچه بیشتر این صنعت مفید فایده باشم.


خدمات:

1.ارتباط مشاوره ای تلفنی با مرغدار دامپزشک و سرپرست فارم

2.دریافت وزن کشی.بررسی درصد و گام رشد ارائه راهکارهای عملی

3.جیره نویسی تخصصی بسته به شرایط رشد سلامت و قیمت اقلام خوراکی

4.تصمیم گیری های مشاوره ای در برون رفت از مشکلات و بیماری ها جهت کاهش هر گونه هزینه اضافی

 

ادعای ما این است که هزینه ما فقط 10% سودی است که به شما خواهیم رساند و محاسبه آن را به شما می سپاریم.

 

                        ((قرارداد ما وجدان بیدار شماست))

 

شماره تماس  09117767760


برچسب‌ها: بهبود عملکرد مرغداری ها, افزایش سود مرغداری, FCR
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بهبود كیفیت‌ پوسته‌ تخم‌ مرغ‌در درجه‌ حرارت‌ بالای‌ محیط با استفاده‌ ازبی‌كربنات‌ سدیم‌
مقدمه‌:

بخش‌ عمده‌ای‌ از مرغان‌ تخمگــذاردر مناطق‌ آب‌ و هوای‌ مختلف‌ كشورنگــه‌داری‌ می‌شوند كه‌ تنش‌ گــرمایی‌احتمالا یك‌ عامل‌ مدیریتی‌ مهم‌ دربرخی‌ از مراحل‌ تخمگــذاری‌ آنهاست‌.مشكل‌ اساسی‌ در هنگــام‌ بروز تنش‌گــرمایی‌ به‌ واسطه‌ عدم‌ مصرف‌ كافی‌خوراك‌ توسط پرندگــان‌ بروز می‌نماید،هم‌چنین‌ تغییرات‌ اندكی‌ در متابولیسم‌پرندگــان‌ به‌ وجود می‌آید كه‌ بر میزان‌تولید و كیفیت‌ پوسته‌ اثر می‌گــذارد.اغلب‌ در تشكیلات‌ مرغ‌ مادر تعدادی‌تخم‌ مرغ‌ به‌ علت‌ نازك‌ بودن‌ پوسته‌،قابل‌ جوجه‌كشی‌ نیستند و از طرفی‌ نازك‌بودن‌ پوسته‌ سبب‌ بالا رفتن‌ درصد تخم‌مرغ‌های‌ شكسته‌ می‌شود


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

رنگ گوشت طيور دوشنبه بیستم آذر 1391 21:54
رنگ گوشت طيور (2)
● حمل ونقل و دستکاري

 تحقيقات قبلي بر روي گوشت قرمز نشان داد که کاهش ( اتمام ) ميزان گليکوژن عضله در قبل تا زمان کشتار سبب افزايش PH شده و درنتيجه عضله برش داده شده تيره تر مي شود. نگوکا و همکاري مشاهد کردند که تحريک بوقلمون ها قبل تا زمان کشتار سبب افزايش تيرگي و قرمزي رنگ گوشت مي شود. حمل ونقل ، استرس و دستکاري سبب تغيير رنگ و ايجاد مشکلاتي در اين زمينه مي شود.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

تولک بري اجباري و روشهای آن دوشنبه بیستم آذر 1391 21:52

تولک بري اجباري و روشهای آن
 تولک بري اجباري مدت هاي مديدي است که به عنوان يک عمل بي خطر و اقتصادي در گله هاي تخمگذار تجارتي و مادر گوشتي مورد توجه قرار گرفته هرچند که روش هاي قديمي تولک بري اجباري از نظر آسايش حيوانات مورد انتقاد واقع شده است نگارنده دراين مقاله در دو بخش روش هاي تولک بري اجباري و مديريت گله هاي فوق را مورد بررسي قرار مي دهد .

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

شنبه یکم مهر 1391 10:12

علی واحدی

 

(کارشناس تغذیه و پرورش طیور)

کارشناس جیره نویس کارخانه خوراک دام و طیور

 

*.نظارت و سرپرستی مرغداری ها . جیره نویسی تخصصی

 

*.بهبود راندمان تولید. کاهش هزینه ها و افزایش سود دهی

 

مشاوره رایگان                 0 776-776-0911

 

وبلاگ                   www.amoltiyour.blogfa.com  

 

میدانیم هزینه خوراک به تنهایی بیش از 70% از هزینه های جاری یک گله مرغ گوشتی را به خود اختصاص می دهد .

 

باید بدانیم یک تغییر کوچک در جبره مصرفی گله علاوه بر افزایش عملکرد گله و سود حاصل از آن می تواند به میزان قابل توجه ای هزینه مصرف خوراک را کاهش دهد. 

 

برای مثال در دوره پیشین در یک گله 30000 قطعه ای در شهرستان آمل با تغییرات جزئی در فرمول جیره این مرغداری نسبت به جیره پیشین مبلغ 7.5 میلیون تومان صرفه جویی در هزینه خوراک حاصل شده و ضریب تبدیل هم به میزان 0.1 درصد بهبود داشته است.

 

(در این بازار متغییر برای موفقیت باید به روز باشیم)

 

ارادتمند شما

 

علی واحدی(شهرستان آمل)


برچسب‌ها: کارشناس تغذیه و پرورش طیور, جیره نویسی
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

توصیه دوستانه به دانشجویان رشته علوم دامی/طیور

۱.زیاد به مطالب جزو ها دل نبندید.و مطالعه غیر جزو ه ای  و از منابع داشته باشید

۲.شما به اطلاعات حد اقلی زیر نیاز دارید و بدانید که تازه با ورود به بازار کار متوجه آن خواهید شد.

الف.جیره نویسی با نرم افزار به صورت کامل برای هر سویه

ب.اصول ضدعفونی سالن و انواع و روشهای ضد عفونی

ج.اصول پرورش.شرایط دما و هوایی. تغذیه ای

د.شناخت بیماری ها. علایم و داروهای بازار و زمان صحیح استفاده از آن

ه.کارگری حداقل یک دوره در یک مرغداری

و.شناخت وسایل مورد استفاده در مرغداری و طریقه کار با آن

ز. و ........................................................ ......................... ..

در این وبلاگ سعی شده تا حد امکان این اطلاعات در اختیارتان قرار گیرد اما بدون تلاش و فقط با سیو کردن مطالب در کامپیوتر هیچ آبی گرم نمی شود.اگه می خوای سربلند باشی باید انرژی صرف کنی و زحمت بکشی.به هر چیز نا امید کننده ای که می شنوی اعتنا نکن تو پس از پایان تحصیل شغلی خوب خواهی داشت و این منوط به دو شرط است. ۱. توکل به خدا و دعا  ۲.یادگیری تمام جوانب رشته خود آن گونه که نیاز است نه آنگونه که هست در تمام لحظات زندگی یک چیز را هیچ گاه فراموش نکن و آن این است که دستی پشتیبان توست که فوق و بالای هر دست و قدرتی است. و بدان همه این تلاش ها و زحمت کشیدن ها و شاغل شدن ها و سرمایه کسب کردن ها و ... زمانی ارزش خواهد بود که در جهت قرب و نزدیکی به  خداوند بزرگ و  بلند مرتبه باشد.ولا غیر

 

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

براورد هزینه ها و درآمد یک واحد مرغداری یکشنبه یازدهم اردیبهشت 1390 19:28

بسم الله الرحمن الرحیم

این هم وضع بازار کشور ما مرغدار با تمام تلاش و مشکلاتش اگر به بیماری نخورد وزن خوب بگیرد قیمت مرغ زنده ناگهان افت نکند. اینگونه است و ایکاش همین گونه باشد که نیست.

هزینه ها برای وزن هدف 2.9 کیلو گرم  در پایان روز 50 و برنامه پرورش 5 دوره در سال(ضریب تبدیل 2.1)

1.دان(هر کیلو 550 تومان)              تومان       18000000     5400x550x2.9x2.1=

2.جوجه(هر قطعه 1100)               تومان           5000x1100=5500000

3.برق                                      تومان           250000

4.کارگر +خوراک                       تومان           1000000                   

5.سوخت                                  تومان          2000000 

6.تعمیرات و ضد عفونی                تومان           300000

7.پوشال                                  تومان            200000

8.دارو                                    تومان       1000000      

9.واکسن و الکترولیت                   تومان          500000 

10.اجاره مرغداری                      تومان           1000000

جمع کل هزینه ها                         تومان     29750000     

 

درآمد(با کسر 5% تلفات):

قیمت مرغ زنده بالای 2.5 کیلو 2100 تومان


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

علل ايجاد بستر خيس در طيور چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 22:8

علل ايجاد بستر خيس در طيور

يكي از مواردي كه پرورش‌دهندگان طيور و بويژه طيور گوشتي در طي دوره پرورش با آن مواجه ميشوند وجود بستر خيس ميباشد . عوامل مديريتي ، تغذيه‌اي و بيماريها مي‌توانند سبب بروز اين مشكل شوند . بستر خيس را كه علت آن بروز اسهال در گله ميباشد نبايد با آنتريت و يا تورم روده اشتباه نمود . اسهال عارضه‌اي است كه مدفوع حالت آبكي داشته باشد ، درصورتيكه آنتريت عبارت از تورم بافت مخاطي روده در اثر عواملي مثل كوكسيديوز و غيره ميباشد . در حالت طبيعي مدفوع با منشاء روده‌اي در طيور داراي رنگ حنايي و يا قهوه‌اي با رسوب اورات در سطح آن ميباشد كه 12 تا 16 بار در شبانه‌روز تخليه مي‌گردد


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

اصول علمی وعملی پرورش طیور چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 22:6

مرحله brooding در پرورش طيور به دوره اي اتلاق مي شود كه با جوجه ريزي آغاز و تا 14 روزگي ادامه مي يابد. اين دوره يكي از مهمترين زمانها درطول دوران زندگي جوجه هاست. زنده ماندن پرنده هايي كه تازه از تخم خارج شده اند به مقدار زيادي به چگونگي و سرعت انتقال آنها از هچر به محيط فارم وابسته است. در هيچ برهه زماني ديگر، عملكرد يك مدير فارم، اهميت و حساسيت اين دوره 14 روزه را ندارد. بروز هر گونه اشتباهي در اين دوره بحراني،‌ميتواند خسارات جبران ناپذيري برعملكرد كلي گله در طول دوره پرورش و توليد وارد نمايد.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

پرورش طیور دکتر سیاح زاده چهارشنبه هفتم اردیبهشت 1390 12:25
جزوه درسی پرورش طیور دانشگاه کشاورزی ساری
ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

اثر مواد جامد محلول (TDS) آب بر عملکرد جوجه های گوشتی

 استاد دکتر جواد پوررضا

چکیده

به منظور مطالعه اثر کل مواد جامد محلول (TDS) آب مناطق مختلف استان اصفهان بر عملکرد جوجه های گوشتی، پس از بررسی بر روی منابع آبی موجود استان و دسته بندی اطلاعات حاصل از تکرار آزمایشهای    فیزیکی- شیمایی و میکروبیولوژیک ، ۶ تیمار در سطوح متفاوت TDS ( کمتر از ۱۰۰۰،۱۰۰۰تا ۲۰۰۰، ۲۰۰۰تا۳۰۰۰ ، ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ ، ۴۰۰۰ تا  ۵۰۰۰  و بیشتر از ۵۰۰۰ قسمت در میلیون ) انتخاب گردید . آزمایشهای اصلی در یک طرح کاملاً تصادفی با استفاده از تعداد ۲۸۸ جوجه در فاصله ۷ تا ۵۶ روزگی ، با یکنواخت کردن عوامل محیطی و ژنتیکی و با استفاده از تیمارهای انتخابی در یک سالن دارای شرایط یکسان ، در ۳ تکرار انجام شد .

نتایج نشان داد که TDS آب بیشترین


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

چگونه بر گاز آمونیاک سالنهای مرغداری غلبه کنیم؟
دکتر اسماعیل رهدار-مجله دامدار1380

http://www.amoltiyour.blogfa.com

گازهای مختلفی در طول دوره پرورش در سالن های مرغداری یافت می شوند. اکثر آنها در غلظت های بالاتر از حد مجاز باعث ایجاد ضایعات و در موارد حاد باعث تلفات می گردند.ولیکن در عمل قسمت اعظم مشکلات مرغداری ها در رابطه با گاز آمونیاک می باشد.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

عوامل موثر در روي ضريب تبديل غذائي در جوجه هاي گوشتي

 

ضريب تبديل غذائي مهمترين معيار اقتصادي در ارزيابي سود آوري گله هاي پرورش جوجه هاي گوشتي مي باشد،امروزه توليد کنندگان موفق آنهائي هستند،که گامهاي اساسي در راه بهبود اين ضريب غذائي را برداشته اند ، چرا که مستقيماٌ در کاهش هزينه ها ،که مهمترين آنها در واحد هاي پرورشي جوجه هاي گوشتي ،هزينه خوراک مي باشد،دخيل است.
عوامل مختلفي در روي ضريب تبديل غذائي در جوجه هاي گوشتي موثر مي باشند،که در زير به پاره اي از آنها اشاره مي شود:

درجه حرارت سالن
شايد مهمترين عامل تاثير گذار روي ضريب تبديل غذائي در جوجه هاي گوشتي ،درجه حرارت محيطي مي باشد.جوجه ها حيوانات خونگرم بوده و علي رغم تغيير درجه حرارت محيط اطراف ،درجه حرارت بدن آنها،ثابت باقي مي ماند.و جوجه ها به همين علت علاقه مندند که کمترين تغيير در حرارت محيطي شان را داشته باشند.
در حرارت هاي پائين ،جوجه ها جهت تامين حرارت بدن خود ،ناگزير به استفاده از مواد مغذي مصرفي هستند،که اين داراي تاثير سوئي در روي ضريب تبديل غذائي مي باشد.لذا بجهت کسب سود اقتصادي ،بايد درجه حرارت متناسبي را در سالن برقرار کرد.،بعبارتي ديگرنگهداري جوجه ها در آسايش حرارتي ،از طريق جلو گيري از مصرف مواد انرزي زا ،بمنظور توليد حرارت بهبود قابل توجهي در ضريب تبديل غذاي حاصل مي شود.
نظير درجه حرارت هاي پائين ،درجه حرارت هاي بالا نيز داراي تاثيرات سوئي در روي ضريب تبديل غذائي جوجه هاي گوشتي مي باشد،چرا که در اين شرايط نيز جوجه ها مجبورند،مقداري از انرژي غذائي خود را از طريق مکانيسم هاي بيولوژيکي صرف سرد کردن بدن خود نمائيد،همان چيزيکه در درجه حرارت هاي پائين اتفاق مي افتد.

کيفيت جيره هاي غذائي مصرفي
سويه هاي جد يد جوجه هاي گوشتي براي رشد سريع و اشتهاي بالا انتخاب شده اند.اساس بيولوژيکي کنترل خوراک مصرفي در آنها کاملاٌ مشخص نيست.و نظريه اصلي در اين خصوص عبارت از مصرف غذا تا حد سير شدن و تامين انرژي مورد نياز است.بنابراين جيره هاي غذائي مخصوصاٌ در مراحل آخر دوره پرورش اگر کيفيت خوبي نداشته باشند،مي توانند تاثيرات سوئي در روي رشد و در نهايت ضريب تبديل غذائي آنها از خود بجاي گذارند.در خصوص اشتها به مصرف پروتئين جيره،،جوجه ها در اين رابطه فعاليتي مشابه انرژي از خود نشان نمي دهند، و در جيره هائيکه کمبود پروتئين وجود دارد،با توجه به اين موضوع ، تاثيرات سوء خود را در روي رشد و ضريب تبديل غذائي مي گذارد.اصولاٌ با مسن شدن ،جوجه ها فعاليت شان نيز کم مي شود و آنها ترجيح مي دهند،مدت زمان زيادي را به استراحت بپردازند، و از انرزي صرف شده ،براي انجام فعاليت هاي فيزيکي کاسته مي شود.
اندازه ذرات غذائي در روي مقدار مصرف خوراک داراي تاثيرات خوبي است ،نشان داده شده است ،که با مسن شدن جوجه ها تمايل آنها به استفاده از غذاهاي داراي اندازه غذائي بزرگتر، بيشتر مي شود.ترکيبي از غذاهاي پلت شده و آردي ،باعث مي شود،تا آنها در هر نوبت غذائي ،مقدار خوراک بيشتري را مصرف بکنند.جرم حجمي غذا مي تواند نشان دهنده ترکيب ايده آل نسبت اقلام خوراکي خرد شد و آردي در جيره هاي غذائي باشد،که بيشترين ميزان اين جرم حجمي در جيره هاي غذائي دوره رشد جوجه ها زماني حاصل شد،که در آن 71 درصد اقلام غذائي خرد شده و 29 درصد اقلام خوراکي آرد شده بکار رفت.براي آخرين روزهاي پرورشي جوجه ها اين نسبت 65 درصد محاسبه گرديد نشان داده شده است ،که ميزان مواد مغذي مورد نياز بازاي هر گرم از وزن بدن با افزايش سن کاهش مي يابد،جدول شماره 1 که از NRC سال 1994 اخذ شده است ،نشان دهنده اين مطلب مي باشد.

جدول 1 – خوراک مصرفي و تغييرات وزن در هفته هاي مختلف در جوجه هاي نر گوشتي

سن(روز)

متوسط وزن بدن(گرم)

تغيير وزن بدن(%)

خوراک مصرفي هفتگي(گرم)

خوراک مصرفي بازاي هر گرم از وزن بدن(گرم)

7-0

100

-

135

35/1

14-8

264

100

290

10/1

21-15

531

55

487

92/0

28-22

886

39

704

79/0

35-29

1331

31

960

72/0

42-36

1832

22

1141

62/0

49-43

2339

16

1281

55/0

56-50

2834

12

1432

51/0

از لحاظ تاثير اندازه فيزيکي ذرات در روي مصرف خوراک ،بهترين نتيجه را جيره حاوي 70 درصد اقلام غذائي خرد شده و 30 درصد آرد شده داده است.
آنچه که روشن است ،وجود عواملي که داراي تاثيرات سوئي در روي مصرف غذا مي باشند،از اين طريق ميزان رشد را کاهش و موجبي خرابي ضريب تبديل غذائي مي شوند،و در نهايت باعث مي شوند،که جوجه ها نتوانند پتانسيل هاي ژنتيکي خود را بروز دهند.

تلف شدن خوراک
پر کردذ زياد از حد دانخوريها و يا ريختن خوراک در روي کارتن هاي مخصوص تغذيه در روزهاي اول ،موجب تلف شدن بيشتر مواد خوراک و خرابي ضريب تبديل غذائي مي گردد.براي جلو گيري از اين مسئله ،بايد ميزان کمتري غذا در دانخوريهاي دستي ريخته و مدت حرکات دانخوريهاي اتوماتيک را کم کرده و در عوض به تعداد اين حرکات در واحد زمان افزود، که اين باعث تحريک به مصرف زياد توسط جوجه ها مي گردد.و نيز آنها را به مصرف سريع غذا عادت مي دهد.
نزديکي بيش از حد دانخوريها به آبخوريها نيز در زمينه تلف شدن خوراک مي تواند تاثير گذار باشد.
تنظيم نشدن دقيق ارتفاع دانخوري با بزرگ شدن جوجه ها ،يکي ديگر از عوامل تاثير گذار بر تلفات خوراک محسوب مي شود.

بيماريها و حذف از گله
سلامتي عمومي گله داراي تاثير مثبتي در روي ضريب تبديل غذائي مي باشد.جوجه هاي مريض عملکرد خوبي را از خود نشان نمي دهند.لذا بايد مرقب وقوع بيماريها در گله بوده و با اتخاذ تدابيري اولاٌ جلو بروز آنها را گرفت و در صورت وقوع در اولين فرصت به درمان و جلو گيري از انتشار آن با استفاده از ابزارها و راهکارهاي مختلف اقدام کرد.
از واکسن ها و دارو ها به شکل صحيح استفاده شود،چرا که ،عدم استفاده مناسب از اين ها موجب بروز واکنش هاي نامناسب در آنها شده و در نهايت رشد و ضريب تبديل غذائي را تحت تاثير قرار مي دهد.
جوجه هائيکه از رشد خوبي برخوردار نيستند،بايد در اولين فرصت شناسائي و حذف گردند.

منبع مورد استفاده:

University of Georgia Cooperative Extension Service.MARCH 1999.Factors Affecting Feed Conversion In Broiler.

ترجمه از: مهندس علي نوبخت
عضو هيئت دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

اصول پاکسازی و ضد عفونی مرغداری

 

تهیه و تنظیم:علی واحدی

Amoltiyour.blogfa.com

 ارائه به ترویج جهاد کشاورزی

پاکسازی و ضد عفونی درست و کامل مهمترین روش پیشگیری از شیوع بیماری های ویروسی و باکتریایی می باشد.

 

مراحل ضدعفونی:

 

1. کلیه وسایل قابل جابجای همچون دانخوری٬ آبخوری و .... از سالن خارج کرده و داخل حوض حاوی آب و مواد شوینده  معلق می کنیم.تا پس از خیس شدن کاملا شسته شوند.

 

2. تخلیه کود:


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مرحله brooding در پرورش طيور پنجشنبه یکم اردیبهشت 1390 12:24

مرحله brooding در پرورش طيور

 

مرحله brooding در پرورش طيور به دوره اي اتلاق مي شود كه با جوجه ريزي آغاز و تا 14 روزگي ادامه مي يابد. اين دوره يكي از مهمترين زمانها درطول دوران زندگي جوجه هاست. زنده ماندن پرنده هايي كه تازه از تخم خارج شده اند به مقدار زيادي به چگونگي و سرعت انتقال آنها از هچر به محيط فارم وابسته است. در هيچ برهه زماني ديگر، عملكرد يك مدير فارم، اهميت و حساسيت اين دوره 14 روزه را ندارد. بروز هر گونه اشتباهي در اين دوره بحراني،‌ميتواند خسارات جبران ناپذيري برعملكرد كلي گله در طول دوره پرورش و توليد وارد نمايد.

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مديريت (تغذيه)دراسترس گرمایی درجوجه های گوشتی

تهیه و تنظیم:علی واحدی

 استاد راهنما:دکتر شهره

استرس گرمایی چیست ؟

درجه حرارت  بدن طیور41˚c برابر با 106˚f می باشد . اگر پرند گان به هر دلیلی بین حرارت تولیدی بدن وحرارت ازدست رفته بدن نتوانند تعادل ایجاد کنند و گرمای تولیدی بیشتراز گرمای از دست رفته باشد دچار استرس گرمایی می شوند .

درجه حرارت بدن مرغها در محدوده نسبتاً دقیقی نگهداری می شود که بصورت حد بالاو حد پائین ریتم شبانه روزی درجه حرارت عمق بدن منعکس می گردد .

درجوجه هایی که به خوبی تغذیه شده باشند ، حد بالا 41.5 و حد پائین 40.5  می باشد .


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

بهترين نژاد جوجه گوشتي در ايران راس 308 بوده و هست

اهنماي انتخاب مواد خوراكي جهت جيره نويسي ::


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

آماده سازی قبل از واکسیناسیون : سه شنبه سی ام فروردین 1390 16:12

آماده سازی قبل از واکسیناسیون :

 

1-     طیور را از آب محروم کنید تا تشنه شود . بسته به سن طیور و شرایط آبو هوایی دوره محرومیت از آب بین 3 تا 5/1 ساعت متغییر است .

 

2-     مخزن آبی و آبخوری ها را تخلیه کرده و بدمن استفاده از مواد ضدعفونی کننده هر یک را کاملا شسته و تمیز نمایید


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

برنامه پیشنهادی گروه طیور سازمان دامپزشكی كشور در زمینه واكسیناسیون طیور گوشتی

 

 

 

نام بیماری : برونشیت عفونی

نوبت: اول - نوع واكسن : H120 - سن واكسیناسیون: یك روزگی - روش واكسیناسیون : ترجیحا اسپری و یا قطره چشمی

توضیحات: انجام واكسیناسیون به طریقه اسپری منوط به به عدم آلودگی گله به مایكوپلاسما گالی سپتیكوم میباشد

 

نام بیماری : برونشیت عفونی

نوبت: دوم - نوع واكسن : H120 - سن واكسیناسیون: در 14روزگی - روش واكسیناسیون : ترجیحا آشامیدنی

توضیحات : بستگی به شرایط منظقه خواهد داشت

 

نام بیماری : نیوكاسل

نوبت: اول - نوع واكسن : b1و روغنی - سن واكسیناسیون: در 10روزگی - روش واكسیناسیون : (B1)قطره چشمی روغنی- تزریقی

توضیحات : واكسیناسیون بستگی به ألودگی محیط وبا توجه به تیتر آنتی بادی گله مادر صورت میگیرد

 

نام بیماری : نیوكاسل

نوبت: دوم - نوع واكسن : لاسوتا- سن واكسیناسیون: در 18روزگی - روش واكسیناسیون : ترجیحاآشامیدنی وقطره چشمی

توضیحات : واكسیناسیون بستگی به ألودگی محیط وبا توجه به تیتر آنتی بادی گله مادر صورت میگیرد

 

نام بیماری : گامبورو

نوبت: اول - نوع واكسن : زنده - سن واكسیناسیون: در 12- 14 روزگی - روش واكسیناسیون : ترجیحاآشامیدنی وقطره چشمی

توضیحات : واكسیناسیون بستگی به ألودگی محیط وبا توجه به تیتر آنتی بادی گله مادر صورت میگیرد

 

نام بیماری : گامبورو

نوبت: دوم - نوع واكسن : زنده - سن واكسیناسیون: در 18- 22 روزگی - روش واكسیناسیون : آشامیدنی

 

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

مراقبت‌هاي بهداشتي و قرنطينه‌اي

آماده سازي سالن و مزرعه (پاك سازي و ضدعفوني)

بستر

آب و آبخوري

تخمين ميزان مصرفي آب هر پرنده در روز به سي‌سي در 21 درجه سانتي گراد

دانخوري

برنامه حرارتي

تهويه و ...................

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

این مقاله کامل ترین مقاله موجود در حال حاضر است که توسط مهندس امینی نوشته شده و به شما قول می دهم پس از مطالعه کامل بیش از 70 % از مطالب مورد نیاز برای پرورش مرغ گوشتی را فرا خواهید گرفت. با تشکر از استاد امینی

لطفا صلوات برای استفاده از مطلب یادتون نره البته جهت سلامتی آقا امام زمان(عج)

برادر کوچکتان علی واحدی

 

نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |

ادامه بهترین جزوه آموزشی پرورش مرغ گوشتی شنبه بیست و هفتم فروردین 1390 23:23
واكسيناسيون

حمل و نقل جوجه يكروزه

جوجه ريزي

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط مهندس واحدی  | لینک ثابت |